Het template installeren

Als je bij Vimexx hosting hebt genomen, mag je ook je inloggegevens naar mij mailen op support@digitalepootjes.nl en dan installeer ik WordPress + het template voor je.

Nu gaat het echte werk beginnen: het template installeren. In de vorige les heb je WordPress geïnstalleerd. De volgende stap is inloggen op het dashboard van je verse WordPress installatie.

Stap 1: inloggen op WordPress

 1. Je logt in op je site door je domeinnaam waarop je WP hebt geïnstalleerd in te typen in je adresbalk, waarachter je /wp-admin typt. Dus bijv: hondenschool.nl/wp-admin.
 2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in die je bij de installatie hebt ingevoerd.
 3. Klik op Inloggen.

Welkom op je WordPress Dashboard! Klik vooral rond in de zwarte menubalk links, om te zien wat wat is. In de module ‘De basics van WordPress’ vertel ik hier wat meer over.

Stap 2: benodigde plugins installeren

Om het template te kunnen installeren, maken we gebruik van een plugin die het template voor je importeert en installeert.

 1. Houd in de linkerbalk je muis op Plugins en dan Nieuwe plugin.
 2. Typ rechtsboven in de balk ‘all in one migration’.
 3. Klik bij de plugin All-in-One Migration op Nu installeren.
 4. Dit duurt heel even. Klik als hij klaar is op Activeren.

De tweede plugin moet je eerst handmatig downloaden. Hij heet ‘all-in-one-wp-migration-file-extension.zip’ en je vindt hem onder Materialen hierboven.

 1. Op de plugin pagina van WordPress klik je weer op Nieuwe Plugin en dan bovenin op Plugin uploaden.
 2. Selecteer daar het bestand dat je net hebt gedownload. De .zip hoef je niet eerst uit te pakken! Klik vervolgens op Installeren.
 3. Activeer ook deze plugin als hij klaar is met installeren.

Stap 3: het template bestand downloaden

Download via de knop hieronder het template. Het wachtwoord is DP-2705211313

Eenmaal gedownload: rechtsklik op het bestand en klik op ‘Hier uitpakken’ of ‘Extract here’. Heb je die optie niet? Dan moet je eerst even Winrar installeren (is gratis: meldingen over betaalde optie gewoon wegklikken).

Nu heb je een bestand met een naam die overeen komt met ‘templates.digitalepootjes.nl-forestdoggies-20210914-131804-tbpm0h.wpress’. Dit bestand heb je nodig in de volgende stap.

Stap 4: het template importeren in jouw WordPress site

 1. Ga naar je WordPress Dashboard (met de zwarte menubalk links)
 2. In de zwarte balk links houd je je muis op All-in-One WP Migration en dan klik je op Importeer.
 3. Klik daar op Importeer vanuit en dan Bestand.
 4. Selecteer het .wpress bestand dat je net hebt uitgepakt.
 5. Hij gaat nu de site importeren. Ga even met je hond knuffelen, want dit duurt even.
 6. Als hij klaar is, krijg je een melding ‘Het importproces overschrijft je website inclusief database, …’. Klik hier gerust op Doorgaan.
 7. Tijd om weer even je hond aandacht te geven of koffie te halen, want dit duurt ook weer even.
 8. Als dat klaar is, staat er ‘Je site is succesvol geïmporteerd!’. Klik op Afronden.

Stap 5: inloggen op je nieuwe site

Bezoek je site even om te zien of het importeren is gelukt. Ziet alles er goed uit?

 1. Ga dan weer naar de inlogpagina door naar je domeinnaam met daarachter /wp-admin te gaan (bijv hondenschool.nl/wp-admin).
 2. Omdat je een compleet andere site hebt geïmporteerd, zijn ook de gebruikers overschreven. Je kunt daarom niet meer inloggen met de gebruiker die je hiervoor had. Daarom moet je nu even inloggen met gebruikersnaam hondenprof en wachtwoord PositiefTrainen!6
 3. Ga zodra je bent ingelogd, eerst even naar Gebruikers en klik dan op Nieuwe toevoegen.
 4. Vul jouw gegevens in en kies bij Rol: Beheerder.
 5. Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen. Je krijgt nu op de mail die je hebt ingevuld bevestiging.
 6. Log in met dit nieuwe account en ga weer naar Gebruikers.
 7. Verwijder de gebruiker ‘Hondenprof‘. Laat ‘simone’ staan, anders kan ik niet meer inloggen om je te helpen waar nodig.

De melding over dat de Elementor licentie niet actief is klopt, en activeer ik voor je als ik het strak-trek-uurtje voor je ga doen.

KLAAR! Je hebt hosting gefixt, WordPress geïnstalleerd en een complete website geïmporteerd. Schouderklopje voor jezelf 🙂 Dan gaan we nu in WordPress duiken in de volgende les!

Voordat we verder gaan: wil je mij een DM/whatsapp/mailtje (support@digitalepootjes.nl) sturen met de link naar waar je het template hebt geïnstalleerd? Dan kan ik meekijken als je hulp nodig hebt. En ik ben erg benieuwd of deze module je een beetje makkelijk is af gegaan! Hoor het heel graag 😊